Shoarma maken

Waar komt het gerecht shoarma vandaan?
Shoarma is een traditioneel gerecht dat vaak word gekookt in het Midden-Oosten. Meestal word het vlees aan een grote spit gedraaid. Vaak word er lamsvlees, rundvlees, kip of kalkoenvlees gebruikt. Dat word gekruid, geroosterd en daarna eraf gesneden wanneer het gaar en mals is. Vaak word dit gesneden in kleine dunne reepjes zodat het makkelijk op een pita broodje past. Vaak word het in zo’n shoarma zaak geserveerd onder de naam kebab en shoarma. Varkensvlees word vaak gebruikt in kebabzaken in Nederland en België.

Varkensshoarma

In Nederlands word varkensvlees het vaakst gebruikt om shoarma te maken. Dit komt omdat in Nederland het vlees goedkoper is om in te kopen. Ook hebben veel Nederlanders een grote voorkeur voor varkensvlees dan lamsvlees.

Lees meer |

Lamsshoarma is duurder vlees dan varkensshoarma. In Nederland hebben veel shoarmazaken lamsshoarma ingekocht maar die zijn vaak niet bevestigt op de spit. Vaak liggen ze in de vriezer ingevroren. Regelmatig word er wel lamsshoarma in de grotere steden geserveerd want daar zijn vaak veel meer klanten die islamitisch zijn.

Lees meer |

Vaak word er in de supermarkten kip en kalkoenshoarma gebruikt voor pizza shoarma wat vaak word gekocht.

Lees meer |

Ingrediënten van een broodje shoarma zijn vaak sla, ui en meerdere sauzen waar je uit kan kiezen. Dat word op een pitabroodje belegt. Dit kost ongeveer rond de €5 euro. Ook zijn er grotere varianten shoarma broodjes die ook gelijk een grotere portie shoarma erbij krijgt. En een groter pitabroodje

Lees meer |

Een shoarmaschotel word vaak geserveerd op een groot bord met dezelfde ingrediënten wat je op een broodje doet. De prijzen uiteenlopen nogal per shoarmazaak. Meestal word bij dit gerecht ook meerdere sauzen aangeboden. Ook is het soms mogelijk om meer grill producten er aan toe te voegen bijvoorbeeld falafel en kebab.

Lees meer |

Ook zijn er pizzeria’s die pizza’s verkopen met shoarma erop. Op zo’n pizza word vaak kipshoarma gebruikt.

Lees meer |

Vegetariërs die ook shoarma willen eten daarbij gebruiken mensen vleesvervangers zodat ze nog steeds het gerecht kunnen eten. Dit soort vlees word vaak in dezelfde reepjes gesneden dat heel erg op shoarma lijkt en proeft. Ze gebruiken wel dezelfde specerijen wat ook bij het vlees gebruikt word. Daardoor is er haast geen verschil in smaak. Ook gebruiken ze veel groenten waardoor ze nog steeds veel vegetarisch eten.

Lees meer |

Kapsalon is ontstaan in 2003 in een Rotterdamse shoarmazaak door Nataniël Gomes. Nataniël beheerde een kapsalon in Rotterdam en haalde zijn lunch altijd bij de shoarmazaak verderop hier stelde hij altijd een lunchschotel samen met zijn meest favoriete ingrediënten. Hij bestelde dit zo vaak dat het een gerecht een eigen naam kreeg de kapsalon. Al snel werd het populair onder veel jongeren waardoor het in vaak vele shoarmazaken was te verkrijgen in Nederland en België. Ook werd het gerecht in Duitsland populair. In een kapsalon zitten best veel calorieën een portie kan al 1200 tot 1800 kcal bevatten. Een volwassene moet minimaal 2 uur intensief sporten om dit te verbranden.

Lees meer |

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders