Beenham met rode pestosaus

shoarmamaken.nl

Zin om de beenham met rode pestosaus klaar te maken? Lees het recept dan snel door en ga aan de slag!

Ingrediënten beenham met rode pestosaus

Om de beenham met rode pestosaus klaar te maken heb je het volgende nodig:

  • 1 beenhammetje naturel van ca. 500 g
  • boter

Voor de saus:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 1-2 eetlepels rode pesto
  • 200 ml slagroom
  • 1 bosuitje of 2 eetlepels fijngeknipt bieslook

Bereidingswijze beenham met rode pestosaus

Om de beenham met rode pestosaus klaar te maken, ga je als volgt te werk:

  1. Je gaat de combi-stoomoven voorverwarmen op 130 °C en 60% stoom. Voor hete lucht kies je 130 °C.
  2. Je neemt de beenham en deze ga je inwrijven met peper en zout.
  3. Je gaat dan de boter in de pan verhitten en laat dan de beenham snel aan alle kanten bruin bakken.
  4. Dan neem je de beenham uit de pan, leg deze dan op het rooster en steek de kernthermometer in het midden.
  5. Stel dan de kerntemperatuur in op 68 °C en laat de beenham in de combi-stoomoven op 130 °C met 60% stoom bereiden.
  6. Je gaat nu de saus maken en daarvoor ga je eerst de ui pellen, halveren en in ringen snijden.
  7. Dan ga je de ui in de bakboter in enkele minuten glazig fruiten, dan doe je de rode pesto erbij en de slagroom voeg je dan ook toe. Laat dan de saus een beetje inkoken en breng het dan op smaak met zout en peper.
  8. Je kunt nu het vlees in dunne plakjes snijden en dan serveren met de saus die met ringetjes bosui of bieslook is gegarneerd.

Serveertip: het geheel is lekker om te eten met gestoomde krielaardappeltjes met truffelroomsaus. Je kunt het zo zoet maken als je zelf wil!

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders