Kapsalon

Het gerecht is in Rotterdam ontstaan rond het jaar 2003. Wanneer een kapster na haar werktijd honger had liep ze de dönerzaak in. Omdat ze zo'n honger had liet ze al haar favoriete ingrediënten met elkaar toevoeg. Door dat ze alles bij elkaar had samengevoegd smaakte het verbazingwekkend ook nog is heerlijk. Ze noemde haar creatie ook vandaar kapsalon, omdat ze zelf een kapster is. Sinds dat moment is het een van de populairste fastfood geworden in alle dönerzaken. Het is voornamelijk verkrijgbaar in het westen van Nederland, maar tegenwoordig kun je in ieder kebabzaak vinden. Het is in principe ook een heel gemakkelijk recept om thuis zelf te gaan maken. Vandaar leggen wij het in paar stappen uit hoe je dit recept thuis eenvoudig zelf kan maken.

shoarmamaken.nl

Ingrediënten

  • 400 G kebab
  • 300 G patat
  • een zak ijsberg
  • twee tomaten
  • anderhalf komkommer
  • een ui
  • een zak geraspte kaas
  • knoflooksaus

Bij verschillende soorten supermarkten kun je diepvries kebab halen als je zelf niet al te veel tijd met het vlees bezig wilt zijn. Van smaak zijn ook prima en kost het je minder voorbereidingstijd. Als je zelf niet echt fan bent van Kebab kan kan je het ook vervangen met kip. Dit recept is natuurlijk ook geschikt voor mensen die vegetarisch zijn. Je kan het vervangen met Falafel. Het aantal ingrediënten is genoeg aan ongeveer 3 tot 4 personen. Het voorbereiden van het recept heeft niet langer dan een half uur nodig.

Bereidingswijze

Verwarm de oven vooraf op ongeveer 180 graden. Pak een schaal die geschikt is om in de oven te kunnen. Houd wel rekening met de grote van de schaal. Je wilt namelijk niet hebben dat je schaal te groot of te klein is. Zorg dat je een middel grote van een schaal hebt zodat de inhoud goed bij elkaar blijft. Bak vervolgens de zak patat al in de friteuse totdat ze knapperig en goudbruin zijn geworden. Je kan vervolgens de patat zelf op smaak brengen door zout of peper als je dat lekker vind aan toe te voegen. Vet de schaal vervolgens goed in zodat je de friet al in de schaal kan gooien aan de onderkant. Het friet wordt de bodem van je kapsalon.

Bak in een koekenpan de kebab vervolgens goed gaar. Je kan als de kebab gebakken is over de friet gelijkwaardig strooien in de ovenschaal. Doe er vervolgens wat uienringen erover heen samen met de geraspte kaas. De kaas zal namelijk samensmelten in de oven met de uienringen en kebab. Schuif nu de ovenschaal in de oven die je had voorverwarmd. laat het nu voor ongeveer 12 tot 15 minuten bakken. Hou het in de gaten totdat de kaas die in het midden zit net gesmolten zal zijn. Je hoeft namelijk er niet ervoor te zorgen dat je een bruin kleur er aan moet overhouden. Het is namelijk juist veel lekkerder wanneer het niet krokant is de kaas, maar meer draderig.

Als de kapsalon nog in de oven zit kun je wel alvast de salade voorbereiden. Je snijd de tomaten en komkommer in gelijke stukken. Maak ze niet te groot, maar snij ze ook niet te klein. Wanneer de kapsalon klaar is kan je hem uit de oven halen. Bestrooi vervolgens meteen de ijsbergsla en de gesneden tomaten en komkommer erover heen. Als je nog wat over had van de uienringen kan je die er overheen strooien.

Je direct de kapsalon serveren op een boord. Het is namelijk het meest lekkere als de kapsalon nog warm is. Doe er wel een flink hoeveelheid knoflook erbij, want zo is de kapsalon het meest lekkerst.

Eet Smakelijk!

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders