Ingrediënten

shoarmamaken.nl

Ingrediënten

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 15-ounce (425 g) kan kikkererwten, gespoeld, uitgelekt en drooggedept
  • 1 eetlepel (15 ml) druivenpitolie of avocado-olie
  • 1 theelepel komijn en knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel elk zeezout, zwarte peper en gerookte (of normale) paprika
  • 1/4 theelepel gemalen koriander en kaneel
  • KNOFLOOK DILL SAUCE
  • 1/4 kop (60 g) hummus (of tahini *)
  • sap van 1/2 citroen (~ 1 eetlepel)
  • 3/4 - 1 theelepel gedroogde dille (of 2-3 theelepels vers)
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 2-3 eetlepels (30-45 ml) water of ongezoete amandelmelk te dun
  • optioneel: Zeezout naar smaak (ik had geen behoefte aan)
  • VOOR DIENST
  • optioneel: Veganistisch pita of flatbread
  • Gesneden tomaat
  • Gesneden rode ui
  • Romaine sla of verse peterselie, gehakt
  • optioneel: Chili knoflooksaus (deze vind ik lekker

Instructies

Verwarm de oven voor op 204 ° C en lijn een grote bakplaat af met folie of bakpapier. In een kleine mengkom gooi gespoelde en gedroogde kikkererwten met olie en kruiden en spreid ze uit over de bakplaat. Bak gedurende 25 minuten of tot ze licht krokant en goudbruin zijn. Eenmaal enigszins afgekoeld, proef en regel de kruiden naar wens (ik voegde een beetje meer zeezout, komijn en knoflookpoeder toe voor extra smaak). Terwijl de kikkererwten roosteren, bereid je je saus door hummus, citroensap, dille en knoflook toe te voegen aan een mengkom en te kloppen om te combineren. Voeg genoeg water of amandelmelk toe om te verdunnen zodat het gietbaar is (~ 2-3 eetlepels). Proef en pas kruiden aan zoals nodig. Voeg meer knoflook toe voor meer zing, zout voor smaak, citroensap voor frisheid en dille voor een intensere kruidensmaak. Ik merkte dat de mijne niets anders nodig had. Om te serveren, verwarm pitas of flatbread in de magnetron gedurende 15 -30 seconden (of de nog warme oven gedurende 1 minuut) en bedek met de gewenste hoeveelheid kikkererwten, saus en groenten naar keuze.Het beste als het vers is, maar overgebleven kikkererwten en saus blijven 3-4 dagen goed bewaard in de koelkast.

Wat lekker is aan dit broodje shoarma.

Ik denk dat jullie deze sandwich gaan LIEFEN. Haar:
hartig
Warm
troostend
Smaakvol
Subtiel gekruid
Zingy van de knoflooksaus
Bevredigend
& Snel
Ik denk dat dit de perfecte avondmaaltijd zou zijn wanneer je snakt naar iets dat snel, maar bevredigend is. Het is gebonden aan het hele gezin, zelfs kieskeurige eters. Ik zou graag zien dat iemand zich verzet tegen mijn knoflook-dillesaus op krokante kikkererwten. Ik zou ze graag eens willen proberen ...
Plus, een broodje (van twee) heeft 22 gram eiwit! Hallo plantkracht.
Als u dit recept maakt, laat ons dan weten wat u ervan vindt! Laat een reactie achter en beoordeel het, en vergeet niet een foto te maken en deze #minimalistbaker te taggen op Instagram zodat we het kunnen zien! Je foto's maken altijd onze dag. Proost, vrienden!

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders